Yogahelger och yogaretreat

OBS uppdaterad info finns på nya hemsidan KOSTERYOGA.SE

 

Yogahelger och yogaretreat på Sydkoster i Kosterhavets nationalpark 

Varmt välkommen på yogaretreat på de förtrollande Kosteröarna i Norra Bohuslän. Här finner du ro för själen, frisk luft för lungorna och tystnad för sinnet. Yogan vi utför öppnar en kanal för öarnas energi att stråla in i dig så att du kan tillgodogöra dig den läkande och energigivande kraften. Njut av den vackra omgivningen och en helg bara till dig själv.

Yogabeskrivning: Detta retreat lämpar sig för nybörjare till medelvana yogisar. Vi blandar hatha, vinyasa och yinyoga med pranayamaövningar och meditation.

 

Pris per person för boende på Ateljé Lövås i delat rum: 2500 kr, i eget rum 2700 kr (måltider ej inkluderade)

Har du eget boende och önskar att delta under helgen vänligen anmäl dig senast en vecka innan. Lördagar är alltid vanlig drop-in.

Pris per person utan boende 1200 kr.

Priser per klass: 300 kr eller två klipp på 10-kortet.

Inkluderat i pris:

  • Boende två nätter
  • Yogaklasser (fyra st á 1,5h)
  • Yogamatta och hjälpmedel
  • Bagagetransport från bryggan till Ateljén
  • Egen hyrcykel
  • Kaffe och te

Ej inkluderat:

  • Lakan och handdukar (hyra 150 kr set)
  • Måltider

Boendet är självhushåll med fullt utrustat kök. Mataffär finns på fem minuters cykelavstånd och stänger kl 18 på fredag. Öppet lördag 10-15. Stöd Kosters lokala samhälle genom att handla här på ön.

BOKA KURS GENOM ATT SKICKA ETT MAIL TILL MIRIAM@INWILDPERU.COM ELLER RING +46 (0) 704174319

Betalning på plats med kort, via swish till 0704174319 eller via bankgiro 5830-6168

Program:

Fredag:

Ankomst under eftermiddag eller kväll. Vi hämtar ditt bagage när du ankommer med båten till Ekenäs brygga och du får din hyrcykel vid bryggan. Det tar cirka tio minuter att cykla till kursgården. Se båttiderna här.

18.00 – 19.30 Yoga och meditation

Lördag:

10.00 – 11.30 Yoga i vår vackra ateljé.

Denna dag är upp till dig att välja vad som passar dig bäst. Ta en cykeltur och utforska ön eller njut av en vilodag.

16.00 – 17.30 Yoga och meditation.

Söndag:

10.00 – 11.30 Yoga och meditation.

Båtar till Strömstad går kl 12.55 och 15.20 från Ekenäs brygga. Vi kör ditt bagage till bryggan till den båt du väljer att åka med. (Se länk för båttiderna ovan)

Några ord om helgerna från några fina yogisar!

 

”Anledningen till att jag bokade helgen var att jag ville komma igång igen med yoga igen och tänkte att en helg skulle vara inspirerande. Så gillar jag Koster och njuter av promenader där.
Själva yogautövandet upplevde jag som att det var härligt att komma in i yogan igen. Ateljén är en ljus och öppen lokal och Miriam är en lugn och fin ledare. Jag hittade andningen lätt för första gången och det kändes skönt. Yogapassen hade en bra fördelning av ställningar för kroppen kändes härligt genomarbetad varje gång.”

Ann från Strömstad

 

”Tusen tack för en underbar helg! Den var super på alla sätt. Personlig och varm och vacker inramning. Själva Yoga-ateljén var underbar!!

Vi var ett gäng kompisar som träffades i Italien tidigare i år och kom på att vi alla 4 gillade Yoga. Vi gillade konceptet, åka iväg några tjejkompisar, yoga, och samtidigt äta gott och dricka gott. I en fin miljö. Så hittade Cilla detta, då hon var på Koster, och vi slog till direkt. Underbart att komma till ett ”sommarparadis” på hösten, då det är mindre folk och ett lugn.
Hur upplevde du själva yogautövandet? Mycket positivt. Skönt att det inte var musik. Mycket bra lärare.
Hur upplevde du helgen i helhet? Jättebra, fin stuga, trevlig service med hämtning vid båten och fantastisk miljö. Vi morgondoppade varje morgon!
Bra att ni tog swish och kunde fakturera företag!”
Julia Wadman
”Anledningar att jag kom på helgen var att å tillfälle att fokusera på att andas och bara vara. Få sova ensam i sängen samt umgås med vännerna. Skön säng förövrigt.
Hur upplevde du själva yogautövandes? Energigivande, upplysande och avslappnat. Bra nivå på alla pass.
Hur upplevde du helgen i helhet? Som en oas för en ökenvandrare.”
Lisa Trolle

Om platsen:

Vår yogastudio är den vackra konstnärsateljén, Ateljé Lövås med höga fönster och högt i tak. Studion är ljus och luftig och vibrerar av energi. Boendet och studion ligger i sitt eget stilla hörn av Sydkoster med utsikt över ängarna i mitten på ön. Det är en kort promenad till närmaste strand i Kostersundet som skiljer Nord och Sydkoster åt.

Kosteröarna är en arkipelag i norra Bohuslän som 2009 blev utmärkt till Sveriges första marina nationalpark. Miljön på land och i havet är unik och skyddas nu för framtiden. Den bästa tiden att besöka öarna är vår, försommar och höst, då kan du njuta av stillheten på dessa bilfria öar.

Vägbeskrivning:

För att komma till Koster tar du passagerarbåten från Strömstad. Avstånd från Göteborg cirka 18 mil och från Oslo cirka 15 mil. Bilen parkerar du enkelt på en närliggande parkering i Strömstad.

Om oss:

Arrangör och instruktör är Miriam Öhrn, uppvuxen på Sydkoster. Hon driver tillsammans med sin fästman, Manuel Mori från Peru, en resebyrå som heter In Wild Peru som arrangerar specialiserade resor till Peru. Sommarhalvåret befinner de sig på Koster och arrangerar då helger med yoga och mellan april till september även yogaklasser två gånger vi veckan. Miriam är certifierad yogalärare och Manuel certifierad naturguide med erfarenhet av tio års guidning i Amazonas regnskog. De båda har gedigen kunskap inom värdskap, service och arrangering av många olika slags resor både korta och långa.

”Vår passion är naturen, att bevara den inför framtiden och att dela med oss av dess fantastiska skönhet till dig som gäst. Det är ryggraden i vår verksamhet, oavsett var i världen vi befinner oss. Varmt välkommen till oss.”

Kontakta oss: Miriam@inwildperu.com

0704 174319